Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információVízfűtés

Vízfűtés - medencefűtés

Az úszómedence vízfűtés nélkülözhetetlen tartozéka ma Magyarországon egy kényelmes medencének. Vacogni a vízben senki sem szeret!
Az egész fürdőzési, úszási élményt befolyásolja a víz hőmérséklete, így aki nem csak tikkasztó nyári kánikulában akar kellemesen fürödni, hanem hűvösebb napokon is, sőt egész évben – ha már annyit költött medencére – akkor az úszómedence vízfűtését körültekintően kell kiválasztania.

A medence vízfűtése szükséges:
beltéri medencéknél, 30 C fok feletti vízhőmérsékleti igény, (ez nem is sok, ha kényelmesen szeretnénk üldögélni is benne, akkor 34-35C fok kell)
• kisgyerekes családok számára
• idős embereknek, akik fázékonyabbak
• kültéren a hőingadozások kiküszöbölése,
• a fürdési szezon kitolására több hónappal akár

A medence vízfűtése gazdaságos:
A vízfűtés kiépítésével az úszómedence kihasználhatósága jelentős mértékben (akár 100-200%-kal) megnő, mindössze 10-20%-kos költségnövekedés mellett!

A medence vízfűtés típusai:

1. Vízfűtés elektromos fűtőpatronnal
Legfőbb előnye az alacsony beépítési költsége, és hogy a telepítésének feltételei a legtöbb helyen rendelkezésre állnak, bár az egységnyi hőmennyiség előállításának a költsége magasabb és a fűtőteljesítmény erősen korlátozott.
Elsősorban kültéri medencék vízfűtése esetében javasolt, abban az esetben, ha nincs kazán, a kazántól a fűtővíz-vezeték kiépítése a medencegépházhoz bonyolult, költséges, az úszómedence használata rövid időszakra esik (pl. nyaralókban), az úszómedence mérete nem túl nagy (40-45 m3-nél kisebb).


Tovább az elektromos fűtőpatronokhoz >>>

2. Hőcserélős vízfűtés
Bármilyen típusú és méretű medencéhez telepíthető, kazánról működtetett vízfűtő rendszer. A fűtőteljesítmény többszöröse lehet, mint az egyéb megoldásoknál, üzemeltetése viszonylag olcsó. Ugyan a hőcserélős vízfűtés telepítése műszakilag valamivel bonyolultabb, költségesebb, ez a hátrány az üzemeltetés során megtérül.

Tovább a hőcserélőkhöz >>>

3. Napkollektoros vízfűtés
A környezetbarát napenergia felhasználásával történik a víz fűtése, amire többféle megoldás is létezik. A legegyszerűbb módszer a közvetlen hőátadású, fekete, műanyagcsöves rendszer. A medencevíz keringetése a kollektoron keresztül szűrő-forgató szivattyúval, nyomásfokozó szivattyúval, vagy független cirkulációs kör kiépítésével oldható meg.
A medencevíz és a napkollektoron átáramló folyadék szétválasztásával lehet a rendszert biztonságosabbá, szabályozhatóbbá tenni. Ilyenkor hőcserélő közbeiktatása szükséges, így a kollektoron áramló felforrósodott folyadék a hőcserélőben adja át a hőt az úszómedence vizének.

4. Hőszivattyú medencevíz fűtéshez
Ez egy komplexebb uszodagépészeti megoldás, ami elektromos úton, vagy kazánnal felmelegített vizet keringtet a medencében. Kiépítését az úszómedence építésével együtt kell megoldani. Akár nagyméretű medencéknél is hatásos.

A medence vízfűtés kiválasztásakor mindenképpen szakmai és fenntarthatósági szempontokat is igénybe kell venni, hiszen a nem megfelelően beállított vízfűtés sok hő veszteséget és ezzel fenntartási költséget jelenthet.

Tovább a medence hőszívattyúkhoz >>>

Üzemeltesse kényelmesen és gazdaságosan a medencéje vízfűtését, hogy kellemes hőmérsékletű vízben fürödhessen!

Hívja most: +36 30 937 72 67+36 30 937 72 67
 vagy írjon ajánlatkérésünkre

Még egy fontos dolog: ha megfelelő az úszómedence vízfűtése, akkor nem az jelenti rövidtávon a spórolást, hogy kikapcsolja. Felfűteni sokkal nehezebb, és hosszabb, mint fenntartani az optimális állapotot.


Vissza a Medence gépészetre 

Kerti medence MedencefedésAjánlatkérés RólunkBlogAdatvédelemÁszfOldaltérkép