Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információMedence vegyszerek

Medence vegyszerek

Az úszómedence vizének tisztántartása a mechanikai szennyeződések mellett bakteriológiai szempontból ugyanolyan fontos, amihez vegyszerek szükségesek. Vegyszeres vízkezelés nélkül a medence vize néhány héten belül bezöldül és használhatatlanná válik.

Medence vegyszereket használnunk kell
• a tisztaságért
• áttetsző vízért
• a pH érték beállításáért
• fertőtlenítésért
• algák ellen
• penészgombák ellen
• vízkő ellen
• téli fagyás ellen

Bár a legtöbb medence vegyszer veszélyes anyag, alkalmazásuk mégis elengedhetetlen a megfelelő vízminőség fenntartása érdekében.

Tovább a medence vegyszerekhez >>>

Az úszómedence vegyszerek használatától nem kell félni, kérje szakembereink tanácsát a megfelelő medence vegyszerek beszerzéséhez és alkalmazásukhoz.
 
Milyen medence vegyszerekre és mérőműszerekre van szükség?

A vegyszeradagoló berendezés
Az úszómedence kiváló vízminőségének megőrzése érdekében a különböző vegyszerek rendszeres és megfelelő mennyiségű adagolása elengedhetetlen. A vegyszeradagoló mérőcelláin átáramló víz vegyszerszintje alapján szivattyúk adagolják a medence vizébe a szükséges mennyiségű vegyszeres oldatokat.

A pH mérő
Különösen fontos az úszómedence vizének kívánt 7.2- 7.4 pH közötti értéken tartása. Erre azért van szükség, mivel a használatos vízkezelő szerek optimális hatásukat 7.2-7.4 pH tartományban fejti ki, illetve lúgosabb (7.6 pH feletti) érték esetén kellemetlen hatású vegyületek keletkeznek, valamint az ennél a tartománynál savasabb/lúgosabb pH irritáló hatású a fürdőző bőrére.
pH beállító medence vegyszer
A kívánt érték eléréséhez a pH csökkentése pH-Minus, növelése pedig pH-Plus nevű szerrel érhető el.

Tovább a pH mérő/adagoló berendezésekhez >>>


A klórtabletta a legközismertebb medence vegyszer
Egyszerűen és hatékonyan alkalmazható fertőtlenítőszer forma az úszómedence vizében lévő mikroorganizmusok, kórokozók ártalmatlanítása céljából. Üzembe helyezéskor gyorsan oldódó klórtablettát vagy granulátumot alkalmazunk a megfelelő klórszint eléréséhez, majd annak fenntartása érdekében lassan oldódó klórtablettát adagolunk. Ha kis mértékben túlklóroztuk a vizet, akkor távolítsuk el a klór tablettát a vízből. A klór szint néhány óra múlva helyreáll, addig ne használjuk a medencét

Tovább a klór automata mérő/adagoló berendezéshez >>>

A sóbontó
A jelenleg használatos legkorszerűbb és legbiztonságosabb klóros vízkezelő eljárás, mely teljesen automatikus és minimális a fenntartási költsége. Az úszómedence vizében sót kell feloldani, amiből a sóbontó előállítja a fertőtlenítéshez szükséges klórt, majd azt ismét sóvá alakítja vissza, így a só nem fogy a medencéből.
Egészségügyi szempontból biztonságos, mert a felhasználó bőre nem találkozik agresszív klórvegyülettel, nincs kötött klór a vízben így szagtalan, nem csípi a szemet.
További előnye még, hogy utólag is beépíthető, alacsony az üzemeltetési költsége, öntisztító, és nem igényel különösebb karbantartást.

Tovább a sóbontó készülékekhez >>>


Téli medence vegyszerek

A teleltetés vegyszerigénye abból fakad, hogy a legtöbb fóliás és műanyag medence gyártója előírja, hogy az úszómedencét vízzel feltöltve kell átteleltetni. A medencében hónapokig álló vízből kiváló vízkő azonban tavasszal nehezen távolítható el.
A téliesítő úszómedence vegyszerek csökkentik a vízkőkiválást, algagátló hatóanyaguk révén megakadályozzák a letakart medencében az algák szaporodását, megkönnyítve ezzel a tavaszi takarítást. Helytelen téliesítésnél, illetve ha nincs jól letakarva a medence az is előfordulhat, hogy az ázó levelek elszínezik a fugát vagy magát a mozaikburkolatot is. A fóliás medencében elindul a penész, ami tartós károkat okoz.

Tovább a téliesítő folyadékokhoz >>>Kérje szaktanácsunkat medencéje helyes vegyszerhasználatához:

Hívja most: +36 30 937 72 67
 vagy írjon ajánlatkérésünkre

A vegyszereken túl
Az úszómedence rendszeres, heti 1 órás karbantartást igényel, hogy esztétikus, higiénikus, használható legyen. A legfontosabb feladat a porszívózás, szűrők ellenőrzése, tisztítása. A rendszeres karbantartás nem kerül rendkívüli befektetett energiába, viszont a medence vize meghálálja a törődést.

Vissza a Medence építésre

Kerti medence MedencefedésAjánlatkérés RólunkBlogAdatvédelemÁszfOldaltérkép