Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információHomokszűrő-vízforgató

Homokszűrős víztisztítás

Medencéje tisztaságát megőrizni homokszűrős vízforgatással is lehet.
Ugye Ön sem szeretné, hogy az úszómedence kristálytiszta vize zavarosodjon, apró beleesett hulladékokkal találkozzon fürdés, úszás során?


Egy igényes, szép és tiszta medence fenntartásához elengedhetetlen a jól működő vízforgató rendszer. Többféle variáció létezik, de a legkedveltebb az összes szűrő-vízforgató rendszer közül a homokszűrős megoldás.

A homokszűrő vízforgató berendezés egy kvarchomokkal töltött tartály, amin keresztül a szivattyú segítségével jut át az úszómedence vize. A szennyeződések fennakadnak a homokon és az átszűrt, megtisztított víz visszakerül amedencébe. A szűrő méretének az úszómedence méretéhez megfelelőnek kell lennie.

A homokszűrő használata takarékos:
A megfelelő vízforgatás és kezelés esetén az úszómedence vizének kiváló minősége akár 4-5 évig is fenntartható, használatra alkalmas, így leeresztés nélkül is folyamatosan tiszta vízben úszhat. Megspórolja sok-sok köbméternyi víz árát.

Tovább a homokszűrő tartályokhoz >>>


Egy jól beállított szűrővel kevesebb vegyszerre van szüksége a vízben és az úszás is szebb élmény a kristálytiszta medencében.

A homokszűrő használata:
A tisztaság fenntartásához a szűrőn át kell áramoltatni a teljes medence vizét naponta 2-3 alkalommal. Erre Önnek nem is kell figyelnie, hiszen automatikus időzítő órával a szabályozás megoldható. A vízforgatásnak nem kell egyfolytában dolgoznia, hanem az időzítő órával mondjuk 1 – 1 órás működést beállítva szakaszosan, vagy ha többen vannak a medencében, akkor kézzel is utána állítható.


A homokszűrő működése:
A szivattyú és a homokszűrő a medencén kívül a gépházban, vagy az aknában helyezkedik el, meghajtása elektromos. A vizet úgy tudja keringtetni, hogy az úszómedence egyik oldalán található a szennyezett víz kivezetése (szkimmer, felületleszívó segítségével).
A medence vizét, a homokszűrő tartályban található homokon, átpumpálja a szivattyú. Az úszómedence másik, ellentétes oldalán a befúvók, visszaáramoltatják a szűrt vizet. A homok kiszűri a vízből a szennyeződést és csak a tiszta víz kerül vissza a medencébe.

A homokszűrő hatékony víztisztítási módszer, ami tovább fokozható azzal, ha automata szeleppel ellátott homokszűrő kerül beépítésre. A tervezés során fontos a megfelelő szakember segítsége a típus, a méret és a minőség megválasztásában.

 
Váltószelepes homokszűrő:
Idővel a homokban felhalmozódhatnak a szennyeződések, korhadt levelek, por, piszok, hajszálak, stb. ilyenkor a víz áramlási iránya egy váltószelep segítségével megfordítható. A homok tisztaságáról eltömítődésének fokáról a homokszűrő tartályán egy nyomást érzékelő műszer figyelmeztet. Ezzel a váltószelepes megoldással, sokkal gazdaságosabb a szűrő működtetése.

Gondoskodjon Ön is medencéje tisztaságáról!

Szakembereink az általunk újonnan épített medencékhez automatikusan ajánlanak vízforgató, víztisztító berendezéseket, mint például a homokszűrős vízforgatás.

Homokszűrős tisztítás régebbi medencéhez

Régebbi medence felújításakor érdemes a gépészeti megoldásokat is megújítani, egy nagy teljesítményű, csendes és higiénikus homokszűrővel:

Minden medence más és más, azt javasoljuk, hogy kérjen szaktanácsadást, felmérést gyakorlott szakembereinktől, hogy hosszútávon is a legmegfelelőbb vízforgatós medencetisztítási módszert megtalálják Önnek.

Hívja most: +36 30 937 72 67
 vagy írjon ajánlatkérésünkre


Vissza a Medence gépészetre 

Kerti medence MedencefedésAjánlatkérés RólunkBlogAdatvédelemÁszfOldaltérkép